Hoe helpt Festina Lente je stress te verminderen?

Als je last hebt van stress of van gezondheidsklachten die daarop wijzen, kan ik je helpen je welzijn, energie en gezondheid te verbeteren. Tijdens individuele sessies kijken we samen naar mogelijkheden om je stressniveau te verminderen waardoor je weer beter gaat functioneren. Daarbij komen onder andere leefstijl en voeding aan bod, maar ook de manier waarop je in je denken en voelen omgaat met spanning.

 

 

Programma’s

Afhankelijk van je vraag bied ik je de volgende programma’s:

Tijdens de intake van ongeveer 1,5 uur bespreken we je medische geschiedenis, andere relevante achtergronden en je hulpvraag. Aan de hand daarvan stellen we doelen op voor het leren hanteren van emoties en het verminderen van stress. De vervolggesprekken duren in de regel een uur. In aanvulling op de gesprekken en oefeningen vraag ik je thuis en op je werk actief bezig te zijn met je herstel. Dat is nodig om voor de lange termijn verandering te brengen in je stressniveau of leefstijl.

1. HeartMath Stress Reductie Programma 

Dit wetenschappelijk gevalideerde programma geeft inzicht in je fysieke en emotionele reactie op stress. Dat helpt je om je emoties en gedrag zelf te reguleren. Aan de hand van een werkboek met specifieke oefeningen leer je signalen van je lichaam te herkennen en beïnvloeden. Dit zorgt voor een direct meetbaar verlagend effect op je stressniveau. In dit programma gebruik ik onder andere biofeedback, dit maakt de fysiologische effecten van stress zichtbaar.

 

In het Stress Reductie Programma staan je hartslagcoherentie en -variatie centraal. Dit programma vraagt een dagelijkse oefentijd van minimaal 15 minuten verspreid over de dag. Consequent volhouden vergroot het resultaat: je leert in korte tijd duurzaam beter omgaan met stress. Daardoor ben je in staat oude, ingesleten patronen te vervangen door nieuwe, gezondere gewoonten. Researchstudies tonen aan dat gebruik van de HeartMath-technieken kan leiden tot een hoger prestatievermogen, minder stress, verbeterd welbevinden en emotionele stabiliteit. Het HeartMath Stress Reductie Programma is opgenomen in de Toolbox Duurzame Inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken.

 

2. Leefstijlprogramma

Als gecertificeerd vitaliteitscoach begeleid ik je naar een blijvende verandering in levensstijl waardoor je energie en gezondheid verbeteren. Mijn allround leefstijlprogramma houdt rekening met alle aspecten van je hormonale en mentale gezondheid en energiehuishouding:

 • Je leert hoe ontspanning, voeding, eetgewoonten, slaapritme, bewegen, maar ook je levensinstelling, emoties en gedachten het autonome zenuwstelsel en het hormonale systeem beïnvloeden.

 • We onderzoeken waar je stress van krijgt in je werk en privéleven en wat energie geeft.

 • Je ontdekt hoe je je mentale en fysieke veerkracht kunt versterken.

 • Je leert gezonde keuzes te maken en oude patronen te doorbreken.

 • Je ontdekt  jouw sterke punten en mogelijkheden.

 

In het programma pas ik de principes van vernieuwend coachen toe. Als Trainer Hormoonfactor kijk ik naar hormonale disbalans(en). Ik werk met oefeningen vanuit mindfullness, NLP, yoga, visualisatie en geleide meditatie. Het programma is in alle opzichten gezond en verantwoord.

Trainingsdoelen Stress Reductie Programma

 • subtiele stresssignalen herkennen voordat klachten chronisch worden

 • je systeem ‘resetten’ direct na een stressvol moment

 • effectieve technieken aanleren voor topprestaties, vitaliteit en veerkracht

 • helder denken en (ook onder druk) goede beslissingen kunnen nemen

 • meer proactief werken en leven

 • je steeds vaker goed voelen

© 2014 Praktijk Festina Lente

 

Praktijk Festina Lente

Bloemendaalseweg 15

2061 CA Bloemendaal

06 - 43 23 92 98

 

eveline@praktijkfestinalente.nl

 • LinkedIn Clean