Tips om stressvrij op te starten na de vakantie.


Wie vakantie achter de rug heeft zal zeker tot rust zijn gekomen. Maar hoe houd je dat gevoel vast bij terugkomst op kantoor? Wie weer aan de slag gaat, zal moeten wennen aan de vele prikkels op de werkvloer.

Uit onderzoek blijkt dat we na een uur tot een week op kantoor alweer gestresst zijn. Dit zogenaamde post-vakantie syndroom kan voor veel klachten zorgen. Denk aan fysieke en psychische problemen als vermoeidheid, weinig eetlust, angst, prikkelbaarheid, gebrek aan concentratie en onverschilligheid.

De eerste werkdag besteden we voornamelijk aan het beantwoorden van mails. Daarbij komen nog de telefoontjes en de brieven die zijn blijven liggen. Tot slot willen je collega’s graag het werk weer aan je terug overdragen.

5 TIPS:

  • Houd de eerste drie dagen na je vakantie je agenda zo schoon mogelijk om alles in rust onder controle te krijgen.

  • Belangrijke contacten of vergaderingen plan je pas aan het einde van de week of de week daarop.

  • Begin je werk op een donderdag zodat je twee dagen de tijd hebt om de zaken weer op orde te brengen. Vervolgens heb je weer een weekend om tot rust te komen.

  • Probeer de werkdruk langzaam op te bouwen door voldoende rust te nemen. Neem bijvoorbeeld op een dag regelmatige (micro-)pauzes en ga af en toe achter je bureau vandaan. Doe een 1:1 overleg eens buiten, wandelend. Sla in ieder geval je lunchpauze nooit over!

  • Zorg dat je na je werk niet uitgeput op de bank valt. Geniet van het zomerweer in de tuin of op het balkon. Maak ook eens een wandeling of doe iets aan sport. Actieve beweging zorgt dat stress en spanning verdwijnen als sneeuw voor de zon. Gelukkig zijn de voorspellingen voor deze week vanaf woensdag weer gunstig!

Succes!

#werkstress #levensstijl #postvakantiesyndroom #opstartennavakantie #stressvrij #vermoeidheid #prikkelbaarheid #gebrekaanconcentratie #onverschilligheid

Post
Recente Posts
Archief

© 2014 Praktijk Festina Lente

 

Praktijk Festina Lente

Bloemendaalseweg 15

2061 CA Bloemendaal

06 - 43 23 92 98

 

eveline@praktijkfestinalente.nl

  • LinkedIn Clean