Gezonde ontbijtcakejes


Vaak vragen mensen mij naar een alternatief voor brood tijdens het ontbijt. Zij weten dat ik 's ochtends bijvoorbeeld havermout met fruit en noten eet of een (groene) smoothie. Voor de variatie hier een heerlijk recept voor je waarin geen bloem en conserveringsmiddelen worden gebruikt en dat rijk is aan eiwit en vezels. Er worden slechts natuurlijke suikers toegevoegd in de vorm van dadels, banaan en een klein beetje kokosbloesemsuiker.

Ook leuk als kindertraktatie of om aan je kinderen mee te geven in de lunchtrommel!

Dit heb je nodig:

• 3 eieren

• 2 dadels (50 gram)

• 30 gram kokosbloesemsuiker

• snuf zout

• 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

• 50 gram roomboter

• 100 gram havermeel

• 1 banaan

Splits de eieren. Mix de dooiers met de dadels en het suiker en klop luchtig. Voeg de roomboter toe in kleine stappen. Snij er steeds een blokje af en laat het mengen met je eimengsel. Voeg vervolgens zout en wijnsteenbakpoeder toe, gevolgd door het havermeel. Klop het eiwit tot het stijf is en meng dit heel voorzichtig met je cakebeslag. Zorg dat er zoveel mogelijk lucht in blijft.

Doe de het cakebeslag in vormpjes. Zet ze 5 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Haal de cakejes er dan uit en leg er een plakje banaan op. Zo zorg je er voor dat de banaan netjes bovenop blijft liggen. Bak nog 25-30 minuten en laat ze even afkoelen.

In een luchtdichte verpakking kun je er ongeveer 3 dagen van genieten.

Eet smakelijk!

Met dank aan purefoodie.nl

#gezondontbijt #alternatiefvoorbrood #geenconserveringsmiddelen #geenbloem #vezels #eiwitten #dadels #ontbijtcake #gezondontbijtalternatiefvoorbrood #zonderconserveringsmiddelen #kindertraktatie

Post
Recente Posts
Archief

© 2014 Praktijk Festina Lente

 

Praktijk Festina Lente

Bloemendaalseweg 15

2061 CA Bloemendaal

06 - 43 23 92 98

 

eveline@praktijkfestinalente.nl

  • LinkedIn Clean